[Homework] [OOP June 2015] Delegates and Events
Здравейте :)
Като гледам новото домашно за делегати ми изниква един въпрос: във втора задача се иска с един делегат, съдържащ 2 метода, да се вземат стойностите първо от единия, а после - от другия метод, при различни параметри.
Аз измислих доста дървен начин как това да стане, като първо добавям единия метод в делегата, извикам делегата със съответните параметри, след което добавям втория метод в делегата и отново извиквам делегата с втория комплект параметри, като този път той ми връща резултата от втория метод.
Не мисля, обаче, че това е идеята, и се чудя има ли начин да се вземе резултата от различен от последния метод за даден делегат?
Е нали са 2 различни метода за изчисляване на проста и сложна лихва и идеята на делегатите е да пазят указатели към методи?
Точно така и в единия случай делегатът ще пази метода за проста лихва, а в другия - за сложна. Няма логика да пази и 2та едновременно, защото като го извикаш резултат ще получиш само от втория метод.
С други думи юзърът си преценява какъв метод за изчисляване на лихва да подаде на InterestCalculator.
Тръгна, но още не мога да разбера защо работи и правилно ли е така.