Тест за "идиотоустойчивост"
Здравейте,
При решаване на задачите ми изникна следният въпрос. Нужно ли е при писане на програма за решаване на дадена задача да се дефинира тест за "идиотоустойчивост" (пример: пиша програма, в която на изхода на конзолата трябва да се запише някакво число, дефинирано в последствие в сорс кода като int. Нужно ли е да задавам while цикъл, който да връща грешка при задаване на число, което е извън обхвата на типа int)?
Благодаря много. :)
Освен , ако не е казано изрично в задачата или изобщо не са предвидини такива ?
Аз имам също един въпрос за изпита ,който ме мъчи - аутпута , точно същият ли трябва да бъде, със същите думички, както е зададен в условието, за да го приеме автоматичната система за оценяване ?
Например , ака е дадено аутпут " no beer" , системата ще приеме ли за верен аутпут "beer finish" или ще даде грешка ?
Трябва ли точно да копираме , стринговете ?
Да трябва да е абсолютно същия. Най-добре е внимателно да прочетем условието, да забележим дребни елементи от сорта на: "...след последното число не трябва да има запетая или интервал.". Тъй като системата е автоматична тя разполага с верните отговори (един вид шаблони) и ги сравнява едно към едно.