Rеgex с изключения
Здравейте,
някой по навътре в regex може ли да ми бутне едно рамо, понеже аз отделих 2 часа и реших, че няма смисъл да блъскам повече вместо да попитам и да губя още време.
Имам следният текст:
Welcome.to-RegEx_r.v2.0.03.by.gski.v2.0.03 danner.com!bla-la_122.232-13!
Това, което искам да направя е да прихвана всички точки, тирета и долни черти, за да мога да изчистя стринга, като ги заменя с празен интервал. Има едно условие обаче, и то е, че "v2.0.03" трябва да си остане така и точките му не трябва да се пипат. Тоест регекса трябва да го остави така и да започне от празния интервал или точка след него.
Стигнах до това:
/([\.\-\_])(?![\d])/g
което горе/долу е нещо и работи но почти работи... Проблемът е в края, където са цифрите и явно по някаква причина ако след тези знаци, които се опитвам да прихвана следва число, не го прихваща. Ако следва буква ги прихваща. Ще съм много благодарен, ако ми помогнете, понеже не мога да го измисля и се побърквам :)
Благодаря за отделеното време, но в текста тези числа са примерни и няма да ми вършат много работа, ако са различни :) Иначе и аз това се замислих, защо не мога да оцветя текста...
А какво точно е условието, за да нагодим регекса както трябва ? Не трябва да се пипат точки между числа ? Имам чувство, че може да се опрости доста.