Кандидатстване за стипендия
Имам спомен, че съм чул или прочел от някъде, че CV-то и мотивационното писмо трябва да са написани на английски език. В писмото, което получих не пише нищо такова.
Объркал ли съм се или просто в писмото е пропуснато?
Имам спомен, че съм чул или прочел от някъде, че CV-то и мотивационното писмо трябва да са написани на английски език. В писмото, което получих не пише нищо такова.
Объркал ли съм се или просто в писмото е пропуснато?
Ако кандидатстваш за работа на български ли ще пишеш? :)
Здравей колега :)
Наистина си прав ! В писмото пратено днес не е упоменато на какъв език трябва да са документите , които да се изпратят . Но моя съвет към теб е : напиши си ги на английски език , никой няма да ти го върне . Бъди сигурен :) Ако го напишеш на български , според мен няма да го приемат . Повечето , да не казвам всички , CV-та и мотивационни писма , които очакват фирмите , при подаване на документи за постъпване на работа в тази сфера - изискват всичко да е на английски език :)
Поздрави !
ти в коя държава живееш и кой е там официалният език ?!
Явно някои са пропуснали да прочетат една много важна книга
Г- да с минусите да не вие срам да пишете на родният си език ?!
Илиев ли си или там какъв си , да си имаме уважение !!! Не го казвам защото съм антисоциалист или не обичам родния си език . Просто помагам . А ти може да си спестиш смешните нападки . Тук не е мястото да си избиваш комплексите .
Здравейте колеги, и аз днес мислих над този въпрос, на какъв език трябва да е написано мотивационното писмо за стипендия.
Виждам че тук главно се препоръчва английският език като препоръчителен, понеже всички (повечето) фирми го изискват при кандидатстване и ми се струва коректно да е така.
От друга страна пък целта на това писмо не е да кандидатстваме за определена позиция, а да убедим четящия (в случая СофтУни), че ние сме човека за дадената привилегия и би било най-лесно за нас, а и предполагам за тях да го представим на български език.
От толкова размишляване кое е по-правилно след като изрично не е упоменато накрая си зададох въпроса: А защо не и на двата езика? Според мен най-добре би било да го напишем и на 2та езика в 2 отделни файла.
Така ще покрием 2те възможности и няма да трябва да се притесняваме дали сме го изпратили в правилния език.
Поздрави!
Двусмислен отговор. Зависи от компанията.