[Homework] Math For Developers: Problem 2 Some Fibonacci Primes
Здравейте!
Изнамерих този код:
static void Main()
{
double first = 0;
double second = 1;
double third = 1;
for (int i = 0; i < 100; i++)
{
third = second;
second = first + second;
first = third;
Console.WriteLine(second);
}
}
, който работи много добре и вади всички числа на Фибоначи в зададения параметър. Ако правилно съм разбрал третото число го преравняваме на второто, второто го преравняваме на първото + второто / от горния ред / и третото е равно на първото като така написан кода изпълнява първоначално това:
0, 1, 1;
1 = 1;
1 = 0 + 1;
0 = 1; / тук вече се присвоява и 0та става 1ца за следващия ред изчисления /
Въпрос: има ли значение дали ще разпечатаме Console.WriteLine ( first, second или third ); ?
Проверих го и ми се струва, че печата едно и също?
Сега имам проблем: как да накарам програмата да сравни, дали 24то, 101то и 251то от простите числа са част от тези на Фибоначи и каква е тяхната позиция?
Ясно ми е, че трябва да работя с "i" от for цикъла, който съм задал, но не ми е ясно, как да го напиша.
Моля за идеи :)
П.С. Мисля, че го накарах цялото да работи, както трябва и като знаем, кои числа искаме да проверим дали са част от редицата на Фибоначи:
Здрасти, Георги!
Знам, предал съм домашно само .doc, но също / понеже си падам мазохист :D / реших въпреки, че не знам много неща да се мъча да пиша кода на задачите / голям зор / просто, защото в някаква степен си е голяяямо упражнение и честно казано, защото съм доста нетърпелив да започна да пиша код. Сега се замислих, колко ли ще е стряскащо, за някой като мен, който нищо не разбира и сега започва и да свали да оценява домашно с кодовете на задачите, добре че се усетих хах.
Може да е грешен подход относно научаване на нещата, но реших да гледам лекциите, да чета от книгата на Наков и да решавам всички упражнения / включително и от книгата / и домашни във Visual Studio. Реално упражнението за търсене в гугъл е доооста по-голямо :)
Пак казвам, може да е грешен подход, но просто аз така съм си решил да започна нещата, пък и все пак са само първите две лекции и после така или иначе започваме да пишем :)
Благодаря все пак за предупреждението, дано да го прочетат повече колеги и пак е добре да се повтори: отгоре на документа с домашната си пише "Please submit as homework a single txt/doc/docx file holding the answers of all below described problems."
А на следващите домашни / от следващите лекции / си пише "create a new C# project..."
Поздрави!
Ценко