StyleCop Problem
Отстрани като цъкна десен бутон и са ми изчезнали двете иконки на style cop :O Reset-нах си настройките на Visual Studio,преинсталирах го и пак нищо :/
Отстрани като цъкна десен бутон и са ми изчезнали двете иконки на style cop :O Reset-нах си настройките на Visual Studio,преинсталирах го и пак нищо :/
Коя версия на Visual Studio, коя версия на StyleCop, имаш ли Ришарпър, имаш ли интеграция на StyleCop в Ришарпър, кое преинсталира VS или StyleCop?????
Аз имах преди 3 дни същите грижи. Сред преинсталация на windows съм качила Visual Studio 2015 и не разпознаваше версията на StyleCop, която имах. Върнах VS 2013 и нещата тръгнаха. (не ми се занимаваше да търся някаква съвместима версия на StyleCop.)
Все още няма версия на StyleCop поддържаща VS 2015.
Еее, супер, благодаря! Последно бях гледал в началото на месеца и тогава все още нямаше...
Значи вече може да мина на VS Communtity 2015 :)
ПС. Пробвах го сега, обаче не подчертава грешките..., иначе при сканиране ги намира и се виждат в ерорр листа. Не намирам опция да се включи подчертаването...
И при мен се появи същия проблем с VS Enterprice 2015 RC преди месец. Изтрих 2015, инсталирах наново 2013, ришарпъра и стайлкопа и тръгнаха нещата.
Правих цял ден това упражнение с цел да имам aвтоматично генериране на тестове, но не успях да се справя.
След това обаче гледах видеото на Катя за автоматичното генериране на юнит тестовете и пак реших да се пробвам с 2015. Не ми бяха стигнали явно главоболията от миналия път :)
От страницата на Pex вече не можех да сваля 2015 с Intelly Test(не е активен линка). Помолих Катя да ми даде exe-то, което тя е инсталирала, но и то не тръгна. Дава грешка Server Exectution Failed + Microsoft .NET Framework 4.5 RC User cancelled instalation.
Прозореца с грешката ме препрати към: https://www.visualstudio.com/downloads/download-visual-studio-vs
От там свалих Enterpice 2015(без RC), но ми генерираше максимум 1 тест на метод и то стандартния, без граничните случаи. Както гледах видеото във форума на Катя всеки път и генерира нови и различни тестове(и то не един). При мен само един вариант всеки път. Пробвах многократно. Отделно ми създаде проблема, че не можех да си отворя 2013(както преди), което има и решарпър и стайл коп и набързо деинсталирах 2015 отново. И пак не можеше да тръгне 2013 и доста се притесних. Четох после в нета и трих някакви папки и се оправиха нещата, но бая зор видях.
Искаше ми се да не се занимавам на изпита да пиша юнит тестове, ама като не мога да намеря решение, ще се наложи :(
StyleCop 4.7.49 за VS 2015: цък
Може да се инсталира и директно през VS. Отиваш на Tools > Extensions and Updates.. > вляво цъкаш на Online и горе вдясно в търсачката пишеш Visual StyleCop.
Благодаря за Feedback-а управи се като инсталирах extension-a :)
Аз имам малко особен проблем със StyleCop, ползвам VS2015 и R#10. StyleCop го използвам интегриран от R#, но не мога да му правя настройки по избор. Като натисна денсен бутон на солушъна не ми се появяват опции за StyleCop. Иксам да подчертая, че StyleCop си работи нормално и отчита грешките.
Здравей,
Ако StyleCop-a на R# ти зачита грешките, какъв е смисъла да имаш допълнителнo тези опции? Поне аз си мисля, че е такава логиката, която се крие зад това. Ти пак си имаш този "scanner", и с помощта на R# можеш директно да си autocomplete-неш всички грешки в проекта(които нарушават правилата на R# и StyleCop) и т.н. Аз самия имах преди време инсталирани два StyleCop-a: единия "Visual StyleCop", а другия "StyleCop by JetBrains" и ми излизаше една неприятна грешка, когато се опитвах да се добера до опциите на Visual StyleCop. Затова те съветвам да си го оставиш така- опцията да имаш вграден StyleCop под R# e по-добър вариант от това да ги имаш поотделно. :)
Поздрави!
ПП: Отворих тема в stackoverflow - може да видиш какво ми споделиха там хората.
Благодаря много, но аз имах друго в предвид. На изпита има задача, която изисква настройка на StyleCop, а всъщност аз не мога да отворя този прозорец <a href="https://www.google.bg/search?q=stylecop+settings&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwioi9vR08DKAhVG2SwKHVo6Dk8Q_AUIBygB&biw=1366&bih=631#imgrc=q2IJWCiW6WhixM%3A">това<\a>