[Exam Preperation] Проблем с вкарване на дата в базата
Здравейте,
Решавам поправителният изпит от Web services and cloud(BidSystem). Имам следният проблем:
Когато създавам нов offer като казвам на db.SaveChanges ми гърми с този ексепшън (The conversion of a datetime2 data type to a datetime data type resulted in an out-of-range value.\r\nThe statement has been terminated.) Това ми се случи и на изпита по Database Apps. Тогава не можах да намеря решения на проблема. Сега намерих решение, като слагам анотация на всяко пропърти от тип DateTime [Column(TypeName = "datetime2")]. Въпросът ми е има ли някакво глобално решение на проблема, или трябва да използвам винаги само това?
Ами да сигурен съм. Като е с анотацията отгоре си минава успешно, като я няма гърми. Сега тествах пак и се получи нещо много странно. Като махна анотацията нито една заявка не минава дори логване и регистрация. Статус кода е 500
Това ми се получава ако пробвам да сложа дата преди 1753 г. (примерно new DateTime(0, 0, 0). Другият вариант е да не си го направил nullable.
Добре, а какво сетваш като дата? Почти сигурен съм, че не се подава нищо (т.е. дата 0.0.0 както Едо казва), защото datatime си е стандартният формат в базата.