TeamWork and Personal Skills
Здравейте, имам въпрос относо блога, по-точно ако към мой пост сложа линк към статия в друг сайт или блог нужно ли е по някакъв начин да отбележе от къде съм я взел ?
Здравейте, имам въпрос относо блога, по-точно ако към мой пост сложа линк към статия в друг сайт или блог нужно ли е по някакъв начин да отбележе от къде съм я взел ?
Да, добре би било. Повечето сайтове/блогове имат т.нар. права за ползване на съдържанието. Хвърляш един бърз поглед и се ориентираш дали дават или не да копираш съдържание от тях и при какви условия. Ако пък нямат описани права за ползване - от чисто морална и колегиална гледна точка винаги е добре да казваш откъде си взел информацията. Все пак...темата е дълга и по-скоро в сферата на интелектуалната собственост...и един конкретен отговор няма. Моят съвет - винаги цитирай източника ;)
Edit: видях че става въпрос конкретно за линк, а не за съдържанието в този линк...да, свободно можеш да споделяш линкове под каквато форма намериш за добре.
Благодаря ти за информацията, а и имам друг глупав въпрос: ако използвам линк как да го цитирам ?
Няма нужда да цитираш линк. Линкът не е защитена интелектуална собственост. Можеш да го копи-пейстнеш директно където искаш да го споделиш. Цитирай само съдържание. Ако искаш да копираш съдържание от сайт в своя блог - тогава го цитирай или сподели откъде си го взел.
Благодаря ти отново !