[Homework] Java Syntax
Здравейте колеги,
хайде да обсъдим и новото домашно. За мен лично най-трудната задача беше тази с форматирането, просто не ми се получиха нещата с добавянето на нули като ляв падинг при бинарното число. Пробвах доста варианти от stackoverflow, но никой не стана. Накрая си свалих външна библиотека guava и тя направи чудото.
В домашното на 12-та задача стринговете Gosho и Pesho са равни на = 53253, а не, както беше дадено в примера по-голямо число, смятах го и на калкулатор отделно така, че не разчитам само на собствената си програма, за да казвам, че има грешка по домашното.
Java ми става все по-интересна и доста ми хареса регекса while(matcher.find()) доста по-лесно отколкото в c# match.Success после match.MoveNext() или там, както беше.
Надявам се и да видя свястно решение на 7-ма, че моето е малко хакнато, просто не намерих как се ползва рандом с долна и горна граница, каkто при c# и ако може някой да ми отговори на следните въпроси:
Някой може да ми каже в java кое замества @, за да не избягвам всеки символ по отделно ?
В github тази папка out/production трябва ли ми или да я махам ?
Задачите:
05. Convert from decimal system to base-7
06. Convert from base-7 to decimal
07. Randomize numbers from N to M
11. Starts and Ends With Capital Letter
Здравей,
просто ти трябва по някакъв начин да пазиш коя буква на какво отговаря. Тоест "cdaa aaaa" на 'c' отговаря 'а' това 'a' трябва да замества единствено и само 'c' нищо друго и затова трябва да се прави проверка както дали вече този ключ е използван с друга стойност, така и дали вече тази стойност не е дадена за друг ключ. Аз в началото бях забравил това нещо и като дойде новия ключ 'd', който сочи към 'а' аз не го проверявам, защото ключа е нов, а аз проверявах само такива, които вече са минали затова в случая трябва да провериш и дали 'а' вече не е използвано като стойност на друг ключ и ще видиш, че е използван за 'c' тоест двата стринга няма да могат да си разменят стойностите.
Начинът, по който ще пазиш ключовете и стойностите си е твой избор,но за всеки един ключ трябва да се пази уникална стойност, тоест не можеш да има ключ използван 2 пъти с разлияни стойности например на 'c' веднъж да отговаря 'а' веднъж 'd' и също една стойност не може да бъде иползва два пъти в различни ключове, тоест не може едновременно и на 'c' и на 'd' да отговаря 'а'.
Мерси мисля, че разбрах да интересна е задачата. Ще я пробвам!