[Homework] Java Syntax
Здравейте колеги,
хайде да обсъдим и новото домашно. За мен лично най-трудната задача беше тази с форматирането, просто не ми се получиха нещата с добавянето на нули като ляв падинг при бинарното число. Пробвах доста варианти от stackoverflow, но никой не стана. Накрая си свалих външна библиотека guava и тя направи чудото.
В домашното на 12-та задача стринговете Gosho и Pesho са равни на = 53253, а не, както беше дадено в примера по-голямо число, смятах го и на калкулатор отделно така, че не разчитам само на собствената си програма, за да казвам, че има грешка по домашното.
Java ми става все по-интересна и доста ми хареса регекса while(matcher.find()) доста по-лесно отколкото в c# match.Success после match.MoveNext() или там, както беше.
Надявам се и да видя свястно решение на 7-ма, че моето е малко хакнато, просто не намерих как се ползва рандом с долна и горна граница, каkто при c# и ако може някой да ми отговори на следните въпроси:
Някой може да ми каже в java кое замества @, за да не избягвам всеки символ по отделно ?
В github тази папка out/production трябва ли ми или да я махам ?
Задачите:
05. Convert from decimal system to base-7
06. Convert from base-7 to decimal
07. Randomize numbers from N to M
11. Starts and Ends With Capital Letter
Хаха, еми реших да не ги бавя много :)
видях че има срок за качване на домашните .. в профила на СофтУнито. След като изтече имам ли право да качвам домашни ?
За жалост не.