Homework - CSS Overview - border-radius
Някой да има подобен проблем със заоблянето на краищата?
Някой да има подобен проблем със заоблянето на краищата?
Увеличи border-radius-а на най-горната лява клетка - border-top-left-radius и на най-горнaта дясна клетка - border-top-right-radius.
Същото направи и с долните ъгли (клетки) на таблицата - border-bottom-left-radius, border-bottom-right-radius.
Тук нещата доста зависят от браузъра. Потърси стари теми за това домашно, там също доста се обсъждаше този проблем. В общи линии май се налагаше да се слага ръчно border-radius на таблицата, на първия и последния ред, както и на ъгловите клетки.
Може да идиш ТУК. Пробвах с различни браузъри и е ОК. Виждам, че съм махал и някакви бордъри, мисля, че изглеждаха удебелени защото не ползвам border-collapse.
Имах абсолютно същия проблем. И проблема беше, че оцветявах tr, а не td на последния ред. Дефакто трябваше на всяка клетка да задам бекграунд колър, а не на всеки ред.
При мен с това се оправи.
При мен проблемът е с бутоните за БЕТ, някой може ли да ми каже къде бъркам... ъглите ми също не са идеални ама би трябвало да е заради браузъра...
Кода - https://github.com/antonp321/CSS-Overview-Homework
Визията - http://postimg.org/image/3qdim2bdn/
Ти сам казваш какъв е проблема - > бутоните. Използвай <button> в последното <td> и приложи стиловете на него, а не на самата клетка. Например .bet button {...}.
Да верно изобщо не са сетих за тага <button>. Мерси :)
Работата е там, че колкото и да бъде border-radius, то го прави, но не изрязва ъглите на таблицата и седи грозно. Отгоре също го е направило, просто е под заглавния ред и много не се вижда на снимката.
Не на самата таблица, на таблицата са ти увеличени, а на съответните клетки (горни и долни). Виж моето решение -> World Cup Brasil
Ето и как изглежда -> цък
P.S. Най-добре дай код, за да видим
Да, видях от кода, който прати, какво имаш предвид. След като се направи radius и на последните клетки се потъмнява бордера, но пак не се изрязва ъгълчето дори в твоето решение. Това ли е всичко, което може да се направи?