Масив С++
Здравейте! Имам една курсова на С++, която ме спира да си заверя семестъра и изпитвам голяма трудност при решаването. Ще съм благодарна ако някой може да ми помогне!
Зададена е матрицата A[MxN] с реални елементи. Размерите на матрицата M и N и елементите й да се въведат в текстов файл със структурата
M N
A11 A12 ... A1N
...................
AM1 AM2 ... AMN
Въведената матрица да се изведе контролно на екрана.
Да се съставят векторите В и С, чиито елементи са съответно броят на положителните и броят на отрицателните елементи във всеки ред. Стойностите на векторните елементи да се изведе на екрана.
Да се провери кои елементи в матрицата са повече - положителните или отрицателните, като броят им и заклщчението се изведат на екрана.
Благодаря предварително.
Нарушена точка 12 от Правилата.
Това съм написала, но винаги излиза, че файла не съществува. Във файла Matrix.txt съм въвела
3 5
2 7 8 4 5
6 7 8 4 5
9 1 4 5 7
Файлът не го намира защото не си затаряш кавичките на stringa който указва пътя (за което компилатора трябва да ти пищи даже):
("C:\\Users\\student9.FCEU\\Desktop\\Matrix.txt<тук трябва да има двойна кавичка> ,ios::in);
За пътя не мога да предполагам, подсигури се че е верен (може да пробваш със релативен път който почва от компилирания файл обикновено), иначе при мене като оправя тези 2 проблема си работи.