Относно отворения курс Python Programming - януари 2016
Здравейте,
Имам няколко забележки относно организацията на курса.
Ето ги и тях:
-> Няма отворена секция за курса във форума!
-> Или няма видеа от скрийнкаст или са непълни! Поне да се отбелязва на тях че не съдържат цялата лекция за да можем да ги продължим с тези от камерата.
-> Последните 2-3 лекции са с тотално объркани видеа - не са качени за съответсващите им лекции! Мисля че лекцийте вървят с видеа от преднишната лекция.
-> Относно преподавателите и начина на водене: Много често на въпроси се отговаря да се прочете документацията, което е ок. Но много от въпросите засягаха специфични неща на езика. В същото време ако прегледате лекцийте ще видите че се отделя адски много време за тривиални неща от сорта на: Многократни демонстрации на събиране на стрингове, работа с масиви и променливи. Според мен трябваше да се синтезират нещата по добре - Цикли - фор, форийч и т.н. след което да няма обяснение за тях във всяка лекция. Мисля си че трябва да се отделя най-много време на нещата с които пайтън се отличава от другите езици - това което го има само той. За по разпостранените неща да се отделя време колкото само да се маркират като функционалност - на няколко пъти на специфични неща за пайтън беше претупано/маркирано само с прпратка към документацията.
-> Иначе относно системата за водене на курса с интерактивното "Такова" :) мисля че е номер 1 - това е начина за мен, за което ви поздравявам!!! Единствено може да се подобри със следните неща:
Дръжте микрофоните включени като обяснявате и решавате проблеми на студентите в залата - така ще можем и ние онлайн записалите се да уплътним знанията си вместо да гледаме един вид видео на пауза.
Фийдбека да се вижда и от студентите (всъщност не знам дали не се вижда от всички - аз съм онлайн) и да има едно две изречения за решението.
Да се логваме с истинските юзери от софтуни за да може и онлайн хората да виждат прогреса на останалите които са онлайн и фийдбека на задачите също.
Благодаря ви за отделеното време и предприетите мерки ;)
Поздрави!