Кандидатстване
Здравейте, братя и сестри !
Може ли да ви попитам как става кандидастването за двумчесечният безплатен курс ?
Знам, че сега не е отворено кандидатстването.
Но инак как протича операцията ?
Здравейте, братя и сестри !
Може ли да ви попитам как става кандидастването за двумчесечният безплатен курс ?
Знам, че сега не е отворено кандидатстването.
Но инак как протича операцията ?
Пращаш CV и мотивационно писмо на английски -> одобряват те -> като излезе записването за курса се записваш. Някаде измежду тези стъпки беше и посочването в каква форма искаш да си, дали присъствено или онлайн но не мога да се сетя кога точно избираше. Може би още при кандидатстването в профила си избираше, не съм на 100% сигурен.
Кандидатстването за подготвителния курс става чрез CV и мотивационно писмо на английски, а иначе кандидатстването за влизане в СофтУни е чрез изпит по програмиране.
Искам да те попитам, Оценките от дипломата и матурите взимат ли се или само този изпит по програмиране
Само изпит по програмиране.
Здравей,
В профила ти има описание кои теми си обсъждал. А и вече е активна уведомителната система в сайта, и получаваш съобщения когато се разискват въпроси, отговори и коментари, в които си участвал.
https://softuni.bg/forum/questions/details/586
Здравей,
да, брат, аз след, като написах въпросите си тука, се върнах на старата тема за която си ми дал линк, знаех, че някой беше ми писал за това. И като проверих темата, видях, че ми е отговорено на тези въпроси. Благодаря ти за напомнянето :) !
Тъй като виждам, че никой не се е сетил да ти предложи и този вариант, може да гледаш уроците на Наков, които са правени за Telerik, но вършат сполучлива работа и тук:
Подготовка на впечатляващо CV
Как се пише мотивационно писмо за работа?
Има и други уроци на Наков и други лектори и специалисти, но лично аз чрез тези две урочета подготвих моите документи.
Благодаря Ви много за линковете, приятели мои !!!
А имате ли представа колко време отнема разглеждането на сивито за безплатния курс? Скоро ли връщат отговор или ще чакаме до 24 май да разберем одобрени ли сме?
Здравей,
Аз също съм подал документи и чакам отговор, но бъди търпелив. Най-вероятно ще отнеме известно време, но едва ли ще чакаме до 24 май (надявам се)
За да не отварям нова тема . Някой знае ли кога ще затворят формата за кандидастване ? Този път преди изпита ли ще е или пак преди началото на нулевото ниво ? А ако някой знае и точна дата ще е велик :D
Колега, отворена е вече...
Виждам , мога да чета все пак ... нищо ще повторя , че въпроса е кога затварят .
Благодаря ти за отговора !
Значи, когато бъде отворено кандидатстването (доколкото разбрах към края на май месец) цъка се "Кандидатствай" и след това стигаш до секция чрез която е нужно да напишеш въпросното "CV" и "мотивационното писмо" ?
Значи ако човек не знае английски, не може дори да кандидатства за двумесечният подготвителен курс ?
Ако правилно съм разбрал, може ли да попитам дали някъде във форума е обяснено как се правят тези две неща нужни за кандидатстване на двумесечният безплатен курс ?
Ти си регистриран вече и би трябвало да можеш да кандидатстваш чрез бутона. Там вече би трябвало да има форма за попълване на информация и някаде отдолу трябва да има за качване на файловете.
И CV-то и мотивационното писмо (Cover Letter) трябва да са на английски. Не е кой знае какво, би трябвало да се справиш ако поне малко поназнайваш английски. Помагай си с речници и google. Тук никаде не е обяснено как се пишат тези неща, трябва да разровиш в нета. В днешно време за каквато и работа да кандидатстваш ще ти искат и двете.