Мултимедия и офис приложения - дискусия и домашни
Здравейте колеги!
Предлагам всеки от нас да споделя своите коментари и домашни от курса, да обсъждаме задачите, идеи и проблеми.
Здравейте колеги!
Предлагам всеки от нас да споделя своите коментари и домашни от курса, да обсъждаме задачите, идеи и проблеми.
Здравейте,
Някой знае ли тестът накрая какво ще представлява (колко въпроса ще има, с отворени отговори ли ще е или нещо подобно)?
Благодаря много предварително :)
Моля, да внесете повече яснота какво се изисква в Домашно 1, Задача 7. * Разархивиране и отваряне на непознат файл.
Според мен щом няма разяснения какво да се прави - не го прави. Аз предадох домашната без него.
И аз не мога да се ориентирам какво точно да направя, не разбирам смисъла на "непознат файл".
Ако някой даде разяснение, ще съм благодарна :)
Непознат файл означава да няма разширение и да не се знае какъв формат е (това което е след името на файла и точката) - .jpg; .doc; .txt .При тази ситуация се щрака един път с левия бутон на мишката върху файла и после един път с десния за да се появи контекстното меню и чрез "open with" се опитваме да отворим файла с някоя приложна програма, т.е. да налучкаме какъв формат е файла. Поне аз така го разбирам :)
Здравейте, колеги,
Някой знае ли как ще преминава предаването (защитата) на проекта?
Благодаря!
Здравейте,
Попитах лектора относно проекта и той каза, че ще бъде като домашните. Доста преди деня на изпита ще ни информира какви ще бъдат изискванията за проекта. Надявам се да съм бил поне малко полезен :)
Успех на всички!
Здравейте,
Става въпрос за домашна работа към тема "Текстобработващ софтуер", изготвяла съм Бизнес план, но през 2007-2008г. и е със стари дани (изчисления, таблици, графики), мога ли да го използвам?
Благодаря предварително за отговора!
Защо да не може да се ползва тук не учим финанси, а текстообработка. Ползвай смело. Тук се оценява документа, оформлението и т.н., а не данните. Успех!
Здравейте, някой успя ли да се справи с тази допълнителна задачка: * Намерете начин да разпечатате много визитки на една страница с формат А4.
Аз тази задача не я видях в домашното.
По принцип една визитка е е с размер 5 на 9 см. Всички темплейти за визитки са за 10 визитки. Ако съдим по размерите на визитките и размера на формата А4(21 cm X 29,7 cm), могат да се хванат 12 визитки най-много. За да се постигне трябва да се направи следното. Завърташ листа в ориентация Пейзажно(Landscape), намаляш полетата на листа(Margins) на 0,5 см или по-малко мился, че можеше до 0.3 см ако не се лъжа. После разполагаш по 3 визитки на ред (3х9=27 см) и правиш 4 реда с визитки(4х5=20 см.) Това е оптималния вариант за брой визитки.
Тук идва въпроса: Кой печата визитки на Word?
Успех и хубав ден!
Чудесна идея :)
Колеги, знаете ли какъв е оптималният брой домашни, които трябва да оценим? И оценяването носи ли ни някакви допълнителни точки?
Здравейте,
Минималното количество оценени домашни мисля че беше 3 горна граница няма. Оценяането носи точки.
Здравейте,
Желателно е колкото може повече домашни да се проверяват, защото така виждаме различни идеи, а това може да ни е само от полза. Но като цяло 3 домашни е достатъчно. :)
Много благодаря за насърчаването да проуча що е то бизнес план, но самото му съставяне би ми взело повече от седмица вечерно свободно време.. Мога ли да помоля за конкректи насочващи линкове за добри примери. Изглежда ще изпусна и третото домашно, а предполагам до края на курса ще надграждаме върху тази основа. Поздрави.
Потърсете в нета проектно предложение по някоя от европейските програми. Може да използвате идеята за бизнес план.
Потърси в гугъл има много качени бузнес планове, било то като курсови работи, проекти и т.н. Свали си един готов вземи му данните (текст и цифри) и си го оформи по тове желание - с твоя подредба на текста, с твой дизайн на таблиците и графиките. Тук целта е оформление на документите, а не съставяне на бизнес план.
Аз за щастие ползвам бизнес план правен от приятелката ми и само си го оформям. Идея си нямам как се прави, а и не мисля за уча поне на този етап.
Здравейте,
Искам да питам за новото домашно в Pоwer Point, моите файлове станаха с размер 6МВ, някой знае ли как да ги архивирам до 2МВ за да мога да си предам домашното?
Благодаря
Привет, колеги :)
Вече е излязло разпределението по часове за изпита в събота. Знаете ли какъв е началният час - 9 ч. ли и ако да, какво ще правим във времето от теста до защитата? И какво означава "Оги" в полето "Examiner"?
В последнато видео, в началотно обясняват за теста от 9 часа е и е 25 въпроса. Това ще уплътни времето. Не знам кой е Оги, но явно при него ти се е паднала защитата на проекта.
Явно да. Благодаря ти :)
Аз, доколкото разбрах, ще е тест. Ще правим подобни упражнения на тези, които правим в часовете.