[Java Web Development] Домашно за Topic 7 - Spring Security
Нещо не мога да разбера как трябва да се организира UI-я в домашното за лекция 7.
Пише, че трябва да се създаде нова Bank Rigister страница, в която има таблица с 4 колони и 2 бутона New Account & Operation.
Въпроса ми е:
Input полетата които трябва да се изведат от New Account & Operation бутоните в същото jsp ли трябва се изведат и различните колони като Initial Amount и Operation – deposit/withdraw да ги скриваме или показваме в зависимост от правата и всичко това да бъде в същото jsp или да създадем 2 допълнителни jsp-ta едното за нов акаунт и другото за извършване на операции и като се извършат операциите да се връща пак към главната Bank Register страница.
Ще съм благодарен ако някой даде повече информация
Благодаря за отговора Деян,
В случая не трябва ли да има в New Account екрана и username - това липсва в описанието на задачата. В реда на нещата е като се създава нов акаунт да се задава и username на потребителя? Никъде другаде не се въвежда този код, а ще трябва да го визуализираме в началната страница.
от домашното:
“New Account” button for creation of new accounts leading to page with the following:
Form for input:
Account Number
Initial Amount
Account Currency
Здравей,
като се комбинира със security частта потребителя ще се взема от SecurityContextHolder-a както показах в края на лекцията - т.е. username съответства на логнатия потребител.
Да това го знам за вземането на потребителя от SecurityContextHolder, но все отнякъде трябва да се въвете полето username i.e. ivan, pesho и тн. Идеята ми беше, че никъде в условието не видях да се въвежда username в New Account или в Operation екрана. Това поле го има само в
Table with columns:
Username
Account Number
Current Amount
Account Currency
А това доколкото разбирам, е readonly поле, което за да се визуализира трябва да се попълни от някъде.
Прав ли съм или изпускам нещо?