shortcut
как да си добавя shortcut Visual Studio (да си напиша само част от кода и то автоматично да ми го доизписва)?
как да си добавя shortcut Visual Studio (да си напиша само част от кода и то автоматично да ми го доизписва)?
Не знам какво точно имаш предвид под shortcut, но снипети (напр. for -> tab -> tab) се създават така - codeSnipped (не съм го тествала, но е в msdn предполагам е ок) а друг вариант мисля, че е с ReSharper, но там не знам как стоят нещата с лиценза.
Предлагам да провериш за extention-a Snippet Designer за Visual Studio. С него нещата стават доста по-просто - пишеш си кода, който искаш да превърнеш в snippet, маркираш го и му даваш Export as Snippet.
Предлагам ти да погледнеш ето тази тема от форумите, и по-конкретно третия пост от Ludmil.D, лично аз от неговия пример си направих няколко snippet-а, само че не успях да разбера защо ми праща изписаното на нов ред, след като натисна два пъти Tab, но това е нещо дребно все пак. Пробвай и ти. Ето тук е темата - https://softuni.bg/forum/754/useful-info-csharp-basics-syzdavane-na-code-snippets-vyv-visual-studio