Проблем с избиране на JDK в IntelliJ
Звравейте колеги,имам следният проблем .Аз съм с Win - 8 x 64 имам инсталиран Eclipse.Сега си инсталирах IntelliJ Version 15.0.4 защото искат домашните да бъдат написани на тази среда.Проблемът е следният, когато трябва да избера SDK за нов проект и съответно цъкна на JDK програмата не намира в никоя папака JDK.Гледах няколко клипчета в You Tube по този въпрос .Направик както и те направиха дръпнах найновата версия JDK - 8 най напред я инсатлирах в папка Java .Нищо не стана.След това гледах друг клип в който най - напред инасталираха JDK - 8 и след това IntelliJ.Така и направих деинсталирах IntelliJ.Отново исталирах JDK - 8 и след това и IntelliJ нищо. Помислих си че Eclipse - прави някави мизерии.Затова отново деинсталирах IntelliJ и JDK - 8. След това в самата папка JetBrains - която създаде IntelliJ
направих нова папка с име JDK- в нея инсталирах JDK - 8 - след това инсталирах IntelliJ.Но отново нищо ,когато цъкна за избор на SDK макар и JDK - 8 да е инсталирано в същата папка в която е и IntelliJ а именно (JetBrains) отново не може да го намери из папките.Ако някой може да помогне,ще му бъда много благодарен.
В Program files ли търсиш или в Program files 86? И аз се чудех , понеже съм свикнал да са в 86
Няма причина на 64 битов Windows, ако си дръпнал 64 битова JDK да е в x86. В общия случай в x86 се намират 32 битовите програми.
Е ок де, просто казвам. и аз се заблудих в първия момент