Формула за изчисляване на оценките
Коя е е формулата да си изчислим оценката от изпита. Аз намерих ето тази в нета: (student scored points / maximum points) * 6
Изглежда ми вярна, дали тази е точната формула която ни трябва?
Коя е е формулата да си изчислим оценката от изпита. Аз намерих ето тази в нета: (student scored points / maximum points) * 6
Изглежда ми вярна, дали тази е точната формула която ни трябва?
Тази формула изглежда правдоподобна предвид това, че ако си решил половината задачи (взел си половината точки), излиза оценка 3. Обаче най-вероятно това е валидно за онлайн студентите, при които оценката се формира само и изцяло от изпита. За присъствените предполагам, че е различно, понеже се взимат предвид домашни, бонуси и не знам още какво . И на мен ми е интересно за формулата за присъствените как трябва да изглежда...
На уводната презентация (Programming Basics януари 2016) е дадено следното:
Onsite students
- Final exam – 75%
- Intermediate exam – 15%
- Working with mentor – 5%
- Homework – 5%
Forum activity – bonus up to 10%
В такъв случай формулата може би трябва да изглежда така:
0.75 * (examScoredPoints / examMaxPoints) * 6 // final exam
+ 0.15 * (intermediateExamScoredPoints / intermediateExamMaxPoints) * 6 // intermediate exam
+ 0.05 * (attendanceCount / mentorClassesCount) // working with mentor (тук съм проявил въображение)
+ 0.05 * (homeworkScoredPoints / maxHomeworkPoints) * 6 // homework
+ bonus // (тук бонуса сигурно е до максимум 0.1 * 6)
Предвид промените обаче - това, че междинният изпит стана приемен и т.н., подозирам, че е възможно оценката от междинния изпит да няма никаква тежест. За всеки случай някой от кухнята на СофтУни трябва да каже точно как стоят нещата
А бонусите изобщо ще важат ли ?
Да, това отношение scored/maximum ти дава коефициента, а с умножението по 6 го приравняваш към шестобалната система (за сравнение формулата за обръщане в проценти е същата, но се умножава по 100).
Бонусите са:
-Финален изпит – 75%
-Междинен изпит – 15%
-Работа с ментор – 5%
-Домашни – 5%
Би трябвало да важат.
Вече можем да си видим оценките като oтидем в профила си -> Обучения -> Софтуерно инженерство.
А тези точки който са там преди оценката, някой знае ли как се изчисляват. Аз имам 110 точки и оценка 6.00.(На изпита имам 600 точки и съм от PB Март.)
80 от изпита, 10 от домашни, 10 от менторски събирания и 10 от участието ти във форума, ако си присъствено.
100 от изпита и 10 от участието ти във форума, ако си онлайн.
Това е от уводната презентация за PB март 2016:
Присъствено обучение
- Изпит – 80%
- Работа с ментор – 10%
- Домашни – 10%
Онлайн обучение
- Изпит – 100%
Активност във форума – бонус до 10%
Да онлайн съм и аз така си помислих, явно всеки изпит носи 100 точки.(Или поне този носи толкова)
Да, забравих да добавя, че е за онлайн студентите. Аз съм онлайн и тарсих точна тази формула. Но е добре, че даде и пояснения и за редовната форма, да знаят и колегите редовно обучение да си сметнат оценките.
Благодаря за бързия отгобор!
Тази формула може да не е съвсем коректна - аз съм я извел на базата на предоставена от слайдовете информация. Може да се ползва само като ориентир. За точната формула трябва да изчакаме някой от екипа на СофтУни да се произнесе