Добре дошли в курса "Programming Fundamentals"
Добре дошли във форума на курса "Programming Fundamentals".
Наков
Добре дошли във форума на курса "Programming Fundamentals".
Наков
Здравейте,
Записан съм в онлайн форма на обучение. От мен изисква ли се да решавам всички упражнения ?
Здравейте, имам няколко въпроса. Записан сам за онлайн обучение.
1. В имейла който получих пише че упражненията са сряда и петък. Това означава ли че мога да присъствам лично на тях или трябва да ги гледам онлайн (ако бъдат качени разбира се) ?
2. Относно лекциите. Ще бъдат ли качени видео материали за да можем тези които са онлайн записани да се подготвяме?
Здравей, ще се опитам да отговоря за въпросите ти:
evgenikolov Изпита е на 12 юни.
Упражненията са за присъствените студенти. Онлайн студентите си решават задачите вкъщи.
Видео качваме на същия ден след всяко занятие или най-късно на другия ден.
Наков
Здравейте! Аз имам 2 въпроса
1. Възможно ли е септември месец, живот и здраве, когато почва професионалният модул, да се запиша присъствено, при положение,че Tech модула го карам онлайн(просто нямам възможност да посещавам редовно, а ако идвам от дъжд просто няма смисъл)?
2. Тъй като на 24-ти се явих на изпит по Programming Basics, ( аз съм от януарската група) резултата от този изпит ще се зачете ли и като резултат от Programming fundamentals(чух че колегите казаха нещо за 12.05), имайки предвид сериозното сходство на материала, или ще трябва да се държи наново ?
Здравей,
На първия въпрос отговора е да. Можеш да се запишеш в Professional Modules редовно обучение. Преди всяко записване за определен модул, имаш право на избор - онлайн или редовно да се запишеш.
По втория въпрос, резултатът от Programming Basics се зачита. На 12 юни е изпита по Programming Fundamentals, според мен е по-добре и на него да си се явиш, взима се по-високата оценка от двата изпита, така,че няма какво да загубим само може да печелим знания и да трупаме опит.
Днес на лекцията ни беше обяснено ,че материала който се изучава в тех модула ще се покрие на 50 60 % с този който карахме от Януари месец , НО изпита ще е различен от този на 24 април. Като различен имам впредвид различен тип на задачите бяха обяснени във видеото какви ще са.
Само ако имаш 500/500 може да ти се направи компромис и да се зачете,но най-добре изгледай видеото от днес.
Благодаря за отговорите! Прегледах видеото и материалите.Нямам 500/500 имам 490/500 ( така и не я намерих тая грешка). Възможно е да се даде някоя задача с 1-2 класа и някоя която изрично да се прави с речник примерно, но поне не виждам сериозно поле за разминаване между изпитите. Не ме разбирайте погрешно колеги, но специално този изпит понеже се пада в редновната ми сесия( последната :д ) в СУ и ако мога да го скипна бих го направил. Ако ли не здраве да е, ще се видим там :D
Здравейте,
само за мен ли звука на каченото видео е малко лош или и други се затрудняват на моменти с разбирането? Случвало се е и на други курсове и други лекции, не знам дали микрофонът е лош или трябва да се говори по-близо до него? Казвам го с цел подобряване качеството на курса, а не за да издребнявам.
Става въпрос за видеото Course Overview, на другото (Git and GitHub) звъкът е перфектен.
Здравей колега.
И при мен на доста от видеата, въпреки че услилвам звука на макс се чува трудно.. Това което правя в такъв случай е да ползвам слушалки, поне при мен помага доста.
Да, слушалките помагат, но като цяло трябва малко да се напрягаш, за да чуваш и не е приятно.
На "Course Overview" бях излязъл отпред да говоря и затова звукът не е добър. Ще качим днес другите записи: от камерата и от HDMI capture устройството. Това го качих временно, за да не караме хората да чакат.
Наков
Здравейте,
Възможно ли е учебните занятия, освен на запис, да се излъчват и на живо?
Поздрави!
Засега нямаме надеждна технология за излъчване на живо.
Наков
zoom не става ли понеже на Basic-a така си правехме упражнения
Аз имам още един въпрос. Карал съм Programming Fundamentals, но понеже не ми се седи 4 месеца с ръце в джобовете,
има ли възможност да се запиша за Java Fundamentals(понеже съм го карал на C#) ?
Съжалявам ако съм изпуснал срока, но всички хора които попитах не знаеха до кога е крайният срок.
Ще се радвам ако проявите разбиране.
Да, може да се запишеш на Java Fundamentals. Обади се на рецепция.
Наков
Супер благодаря !
Здравейте колеги,
Въпроса ми е за домашните към курса.Ако съм разбрал правилно няма да има домашни , а вместо това трябва да решим лабовете и упражненията към курса в Judge . Правилно ли съм разбрал или има и още нещо .
Благодаря
Хубаво е да се направят всички упражнения в judge, за да може да сме подготвени за изпита.
Това ясно, но въпроса ми е за оценяването дали се дават въпросните 20% към оценката за тези задачи.
Да, домашнитe са в Judge, решаваш и ги качваш и той ги оценява. Така е от януари месец, преди това се качваха в профила и колегите ти ги оценяваха, а ти тяхните.
В презентацията за студентите в присъственото обучение има неточен линк за въвеждане на кода от чипа за присъствие.
Линкът е просто насочващ към профила на студента, а на моя профил изобщо не успях да намеря къде се въвежда този код.
Може ли да сложите Скрийншот или точен линк, моля?
Най-вероятно не си записан в курса или пък вече си си въвел номера на чипа.
Отиди на рецепция да проверят колежките.
Наков
И аз така предположих.
Довечера ще мина през рецепцията. :)
Благодаря!
на мен не ми изкарва това за решенията. може ли да е заради това че съм онлайн?
Koe по точно не ти изкарва?
изкарва ми само "Практикувай" и нищо друго
Не знам какво точно не ти изкарва, но не е заради това че си онлайн. Аз също съм онлайн и нямам такива проблеми.
как стои въпроса ако нямаме възможност да се явим на изпита на 12ти понеже сме възпрепядствани под някаква форма?
Ако имаш оценка от преди, може да си я ползваш нея.
Иначе ще има и поправка в края на модула (края на август).
Наков
предполагам ще ти насрочат слeдващата дата,която е за същия изпит.Все пак може да пишеш мейл до СофтУни - info@softuni.bg
Попринцип не се изисква, но ако не ги решаваш как ще се научиш?
Не съм запознат с Judge системата и там където решавах има задачи и за следващите курсове ? Ако може да ми пратиш линк или нещо за нашият курс ще съм ти много благодарен
Ето тук са ни задачите в Judge: Programming Fundamentals