Java HelloJava
Здравейте на всички програмисти и бъдещи програмисти.
Да започна с това,че съм нов и реших,че е време да започна да се уча и занимавам,защото имам голямо желание и както се изисква с Английският език съм на ниво за да програмиран.
Реших да избера езикът Java,защото в този форум бях прочел и в много други се заинтересувах към тази книга и най-вече е доста добра като за начинаещи в програмирането.Вече запознах с т.нар. първо програмиране от книгата на Светлин Наков и колектив,но да попитам пак за да не сгреша при някоя стъпка.
1-Най-вече прочетох от началото до 1-та стъпка програмирането с кодът HelloJava.java.
2-Направих директория всичко,което го пише там с 3-те първоначални команди (mkdir introToJava ,cd introToJava и след това notepad HelloJava.java).
3-Пристъпих към кодът: ВНИМАНИЕ! кодът съм го копирал и поставил правилно,но не знам защо така излиза.
class HelloJava {
public static void main(String[] arguments) {
System.out.println("Hello, Java");
}
}
С notepad текстов документ разбира се него допълних,че ми излезе при 3-та команда (notepad HelloJava.Java) и след това го записах.
4-Написах в cmd(конзолата): javac HelloJava.java и както пишеше в книгата,че ще се очаква тази грешка продължих напред.
5-Причините няма да ги изреждам.
6-По 2 начина намерих да се оправи проблемът като се зададе правилната директория или се инсталира май JDK.
7-Използвах 1 с името на директорията: c:\Program Files\Java\jdk1.8.0_05\bin\javac.exe" HelloJava.java ,но преди това написах в конзолата както е редно: javac HelloJava.java ,но не го намира не знам дали го обясних добре,но въпросът ми е искам да ми се появи този надпис в конзолата Hello, Javapза да мога да продължа напред със следващата стъпка.
Благодаря предварително.
Ето да допълня и със снимка дори ги написах пак 2 команди,но нестава(c:\Program Files\Java\jdk1.8.0_05\bin\javac.exe" HelloJava.java и java HelloJava)
[img]http://prikachi.com/images/22/7318022S.png[/img]
Ок Благодаря ви за бързият отговор все още съм на 15 и може да съм малък сигурно,но много голямо желание имам към програмирането неговото изучаване и усвояване като език.
Вече ще гледам да не допускам такива грешки.
Супер, че си почнал да се занимаваш от по-малък, и аз г/д от тази възраст пиша, като цяло C#-а бих го препоръчал повече за първи език, но щом си се спрял на java-та :) Иначе много си приличат двете. Ако имаш нужда от помощ за някои неща, нямам против да помагам, ако искаш ме потърси във фейс или на някой от другите контакти от профила ми :)