Клъстеризация и оформяне на семантичното ядро. Проблем със сайта.
Здравейте, колеги
Наскоро започнах да работя по-сериозно върху курса и в момента наваксвам. Проблемът ми е следния:
Беше ми отстъпен следния сайт: kakda.eu След като изгледах лекцията (N2) първото нещо, което направих е да проверя Serpstat каква информация ще ми даде за него. След това възникна и проблемът всъщност. Като ключови думи и фрази ми изкара 4 бр. а това е крайно недостатъчно, за да си направя семантиката, а следователно и домашното. Още повече това бе единствената информация, която ми даде.. Нищо за конкурентни сайтове, за класиране и прочие.
Вариантът за смяна на проекта не ми е много удачен, тъй като Домашно1 направих на база този сайт, а както вече споменах съм назад с лекциите и искам да наваксам. Някакви съвети за това как да постъпя?!
Благодаря предварително! :)
Здравей :)
Пробвах да видя какво ще ми предложи Google Keywor Planner и честно казано с него имах дооста по-голям успех, зарина ме с предложения за ключови думи. Смятам, че ще се получи.
Благодаря за отзива!
Успех!
Здравей,
Можеш ли да ми изпратиш някакъв линк за Google Keyword Planner, защото аз влизъм а Google AdWords, но не ми излиза меню за търсене на ключови думи. Гледах отново лекцията, изпълнявам същото, но не се получава.
Благодаря предварително.
Здравей!
В Google Adwords най-горе на страницата имаш 5 секции - Начална страница, Кампании и тн. Иди на Инструменти (Tools). Шестата опция от горе на долу е Инструмент за планиране на ключови думи (Google Keyword planner). Появяват се първо 3 опции, а след това още 2. В горните 3 първата е "Търсене на ключови думи с помощта на фраза, уебсайт или категория". Кликни на нея и в първото поле можеш да напишеш кл. думи, на които Google да ти покаже синоними, които би трябвало да можеш да използваш и ти на твоя сайт. Имаш различни опции, които можеш да зададеш - период, местоположение и др. Кликни Идеи (Get ideas мисля че е). Ще видиш графика с тенденции за броя търсения, а отдолу "Идеи за рекламни групи" и "Идеи за ключови думи". Теб те интересува "Идеи за ключови думи" :)
Втората опция е "Получаване на данни за обема на търсене и тенденциите" - кликни на нея, въведи дума, която те интересува и в резултатите ще видиш колко често е търсена за месец за последните 12 месеца.
Надявам се да съм помогнал.
Поздрави,
Калоян