Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Благодаря за отговора, ще помисля но все пак със сигурност ще си запазя и сегашната машинка защото си е актуална, преди година я взех i5 2,4gh, 8ram, AMD R9, sshd - лаптоп. За въпроса с Mac-а в момента просто съм се зарибил и искам да експериментирам.
За прехода от Windows към MAC OS, както каза колегата си припомни всички псувни които си чувал.
После е песен, донякъде. Клавиатурата е ужасна. Липсват бутоните с които си свикнал при Windows. Няма дори "Del" !?! Бутоните са супер плитки и не щракат а дрънчат. Все едно биеш пръсти по масата. То май всички нови машини вече ги правят така.
Батерията може да ти изкара цял ден. Вече не влача зарядното с мен. Лошо е, че не можеш да я извадиш. Конектора е някакъв магнитен и е много дразнещо когато искаш да преместиш лаптопа да внимаваш да не се отлепи.
Мас доста по-подреден ми се струва от Windows. Особено 10.
Тракпада е уникален. Само заради него си заслужава да си вземеш Мак. Забравих вече какво е мишка.
Дисплей - супер (ретина го водят) Няма ШИМ (незнам дали така се казваше, ама не трябва да има ШИМ) Това е трептенето на матрицата.
Звик - не съм чувал лаптоп с по добър звук.
Малко тежък ми идва но има и по-леки. Става за бой - здрав е.
Качество премиум.
Моято машина е MacBook Pro 13' 2015 с 256GB SSD
Не можеш да ъпдейтнеш Ram-a. Запоен е за дъното.
128 може и да са ти малко, трябва да го прецениш добре.
Единствено SSD-то може да се ъпдейтне но разходите няма да са малки щото е някакво нестандартно.
Аз съм инсталирал и Windows. Доста лесно става, само с няколко клика. Може да го пуснеш през виртуална машина, работи добре. Е не можеш да играеш игри но Visual Studio е пушка. Преминаването от едната към другата става за секунда и само с три пръста. Споменах ли за тракпада?
Цена 3000лв. - Техно-нещо си.
Алтернативите:
Dell XPS - 4000лв.
Леново Карбон - 4000+лв.
Успех.