Най-стария програмист
Здравейте,
От известно време много взех да се увличам в програмирането и по точно в създаването на iPad и iPhone приложения. Работата е там, че съм гоооола вода и че идеята няма нищо общо с реализацията на приложение. Вече съм на 30, работя в социалната сфера и имам 2 деца :)))))))).
Искам да попитам, има ли тук из този форум ентусиасти, като мен които са били на по 30 години и тепърва са започнали с програмиране? Докъде са стигнали?
От къде за Бога е началото на началото? Кое четиво е подходящо за хора, като мен и какво се иска, за да станеш наистина добър в това, което правиш?
Много моля, за вдъхновяващи отговори.
Поздрави
Колеги, благодаря за темата и за надъхващите коментари! Аз също не съм "първа младост", имам страшно много ангажименти и използвам нощите за "четене, докато издържа". Често ми минават мисли и съмнения, дали ще се справя и дали ще дойде момент, в който повечето неща да са ми известни и познати и само да надграждам...Не съм се занимавала до сега с програмиране и т.нар. "Basic Level" ми беше първия допир с тази материя. Интересно ми е, харесва ми, искам да мога да се справям, но няма да крия, че ми е адски трудно. За мен е допълнителен стимул, това, което сте написали. Без да го съзнавате мотивирате и вдъхвате кураж и нови сили. infocell заслужаваш да успееш и ти го желая от сърце! Пожелавам успех на всички! Благодаря Ви!