Проблем с избиране на JDK в IntelliJ
Звравейте колеги,имам следният проблем .Аз съм с Win - 8 x 64 имам инсталиран Eclipse.Сега си инсталирах IntelliJ Version 15.0.4 защото искат домашните да бъдат написани на тази среда.Проблемът е следният, когато трябва да избера SDK за нов проект и съответно цъкна на JDK програмата не намира в никоя папака JDK.Гледах няколко клипчета в You Tube по този въпрос .Направик както и те направиха дръпнах найновата версия JDK - 8 най напред я инсатлирах в папка Java .Нищо не стана.След това гледах друг клип в който най - напред инасталираха JDK - 8 и след това IntelliJ.Така и направих деинсталирах IntelliJ.Отново исталирах JDK - 8 и след това и IntelliJ нищо. Помислих си че Eclipse - прави някави мизерии.Затова отново деинсталирах IntelliJ и JDK - 8. След това в самата папка JetBrains - която създаде IntelliJ
направих нова папка с име JDK- в нея инсталирах JDK - 8 - след това инсталирах IntelliJ.Но отново нищо ,когато цъкна за избор на SDK макар и JDK - 8 да е инсталирано в същата папка в която е и IntelliJ а именно (JetBrains) отново не може да го намери из папките.Ако някой може да помогне,ще му бъда много благодарен.
В Program files ли търсиш или в Program files 86? И аз се чудех , понеже съм свикнал да са в 86
Няма причина на 64 битов Windows, ако си дръпнал 64 битова JDK да е в x86. В общия случай в x86 се намират 32 битовите програми.
Е ок де, просто казвам. и аз се заблудих в първия момент
Аз пояснявам кога къде да търсиш нещата :)
Здравей,RoYaL- както и да го направя резултатът е един и същ.Включително и както си го описал ти,следкато цъкна в IntelliJ за избор на SDK и избера C:\Program Files\Java\jdk.1.8.0 .Ми изписва ледното съобщение => The selected directory is not a valid home for JDL . Между другото не знам защо но IntelliJ ми показва папака с име Java\jre.1.8.0 ... а не jdk.1.8.0 не знам защо я именувана така .
Значи има голям шанс да си свалил JRE, а не JDK. Разликата между JDK и JRE е, че JDK съдържа необходимия набор от инструменти, за да разработваш програма на Java, а JRE е това, което компа ти изисква, когато се опитваш да подкараш програма разработена на Java. Виж хубаво да не си сваллил JRE вместо JDK.
JDK: инструменти за разработка на Java приложения.
JRE: инструменти за подкарване на Java приложения.
Ето ти линк да си свалиш Oracle JDK, за ОС-то, което ти ползваш. Успех и дано съм ти бил полезен.
Благодаря за разяснението колега,от същия линк който си посочил си свалих jdk-8u74-windows-x64.exe . И на exe -файла пише така. Предполагам че съм свалил и инсталирал правилният файл но резултатът е същият.
Погледни и темата ТУК
Ами пробвай да го свалиш като архив,разархивираш и насочваш в папката да търси JDK, дано стане така. Съвет от мен е да сложиш линукс на dual boot, и от там да започнеш с разъкването на Java.
Същият проблем имам и аз
Здравей, не помня вече какъв беще проблема но доколкото си спомням нещо беше омазано в пътя който бях задал в интелиджей до jdk.Защото ни показаха 5-6 варианата да го направиш.Ама всички обяснения започваха от една и съща и стъпка и никои не казваве преди нея къде точко да си инсталира интелиджей и jdk.Съжелявам че не мога да ти помогна но не съм пипал intelliJ от почти една година и не помня изобщо от къде се задаваше пътят и другите опции.