Проблем с екшън
Направих целия екшън за ретуш и всичко работи освен едно.В началото нали се създава създава слой за корекция на пъпки и дефекти по кожата,които се премахват да речем с spot healing BT .Като се работи с тоя тул,след това когато се работи върху черната маска с бяла четка са самият ретуш и "заглаждането" на кожата ,проблема е ,че избива(личи) там където е работено с spot healin...Пробвах различни неща,слоя да е смарт обджект,обиккновен слой,отделен слой само за корекциите с включен sample all layers,после копиран наново,мърджнати слоеве,линкнати,нищо не помага.Къде бъркам?
Здравейте!
Моят проблем е че екшъна си го имам записан , изпълнява се, но после изчезва като остава само бекграунда.
Кое изчезва, екшъна или слоевете?
Слоевете.
Изпълнявайте действията едно по едно и вижте какво се случва.
@MonikaD Когато имате такъв проблем, изпълнявайте действията едно по едно и вижте какво се случва.
Съвет: махнете от екшъна всички конкретни селекции на очи, зъби и т.н. Те ще са различни за всяка картинка. Нека останат само черните маски, както е в условието. Правим екшън, който "създава структурата на необходимите слоеве и папки за ретуш на лице", не целия ретуш. Прочетете коментарите по-горе.
Има и една подробност: ако в момента ви е активна дадена група и е разгърната (тоест, вижда й се съдържанието), командата New Layer прави новия слой като елемент на групата, а не нов независим слой над групата, което ви трябва във вашия случай. Затова ви се вграждат слоевете и групите една в друга и се разместват. Преди да направите нов слой, свийте активната група и нещата ще станат.
Поздрави!
Това със селекциите не го бях разбрала. Махнах ги. Колкото до това с групите, те бяха затворени, когато добавях нови слоеве. Успявах да групирам слоевете според предназначението им и всичко изглеждаше добре до момента, в който заредя екшъна. Поиграх си малко повече, но сега проблемът се оправи. Всичко е разделено по групи както си трябва, но ми отне доста време. Явно трябва да се поупражнявам още с тези екшъни. Благодаря за помощта!