[Exam Problems] JavaScript Basics - Решения на задачите от примерния изпит от подготовката
Здравейте, колеги !
Както обещахме качваме кода от задачите които решихме заедно днес (24.07.2014г.)
01 - CognateWords
02 - Odd-Even-Sequence
03 - MovingLetters
04 - LogsAgreggator
Качваме също така условията, "авторските" решения и тестовете.
Можете да тествате решенията си в Judge системата!
Видеата (от камерата и от компютъра) се обработват в момента и до няколко часа ще са достъпни. Можете да следите темата за линкове към тях!
Сложили сме коментар на задачата, която не можехме да дебъгнем, защото ни свърши времето. Просто единият масив трябваше да се инициализира вътре, в цикъла в който работим с него. (на ред 32 ).
Оставаме на разположение за въпроси относно задачите!
Поздрави и успех на изпита!
Яна и Кико
Тази задача като цяло си е спорна от сякъде .. В примера, който си дал (1) (0) (0) (0) (0) (0) (0) (1) ако приемем, че винаги след дадено число нулата е противоположна по четност то следва
(1-нечетно)
(0-четно)
(0-нечетно)
(0-четно)
(0-нечетно)
(0-четно)
(0-нечетно)
(1) - остава 1, което е отново нечетно и за това поредицата спира. Такава е моята логика . Друг тънък момент е в който стигаш до такъв случай и после не е ясно от къде трябва да се проверява, от следващото число или да се започне от предните нули.
Примерно в варианта: (102)(103)(0)(106) (107)(108)(109) имаш (четно) (нечетно) (0, която в случая я броим за четно) и след това трябва ли да прекъснеш и да броиш от 106 нататък или трябва да прекъснеш и да бориш от 0-та нататък .. ?
Както написх малко по нагоре: The special number 0 (zero) is considered odd and even IN THE SAME TIME. Тия условия ще ни изядът времето а и точките. Колко пъти съм губил време и точки като чета през ред :)
Да, прав си, найстина не сме дочели условието и се подведохме главно от това, че тестовете в judge са грешни. Благодаря ти за за изяснението което направи :)
Тест 4 и тест 5 се различават по това, че единият(5) има една нула повече ... И двата според отговорите следва да дават 7 ?!?
От това по-добро доказателство, че на 5-ти тест е грешен отговорът, няма ...
10-ти тест също грешен - отговорът следва да е 501
Колега аз бях на този изпит и приложих твойта логика. Тя ми донесе 80 точки, а колеги приложили логиката от решението от подготовката -100 точки. Не трябва да е така, ама в крайна сметка е важен Judge. Грешен - верен, това е целта е 100 точки.
Хаха, аз тази задача много добре си я спомням. И при мен се получи 80/100.
Между другото не съм съгласен, че е важен Judge-a. Все пак на един от изпитите като се откри грешка резултатите бяха коригирани. Въпросът е дали това е грешка в Judge-a или в условието, или е въпрос на тълкувание.