Молба за пояснения относно сертификати, дипломи, професии!
Здравейте, колеги! Имам една молба главно към екипа на Софтуни, но който знае, може също да отговори. Въпроса ми е: какво значи и кога се избира професия, и по-важното е, тъй-като в сайта пише, че някои изпити се вземат с отличие, а други са само изискуеми /превод от англ., употребен в сайта, страницата професии/, какво става, ако съм взел ВСИЧКИ изпити с 4-ки? Също така използвам мястото да помоля, ако е възможно графиците за изпити да са така направени, че да има поне 5-6 дни между последната лекция и първия изпит. В курса по Javascript не беше така и нещата с отборната работа съвсем се утежниха. Ако и за горните нива е така, не знам как ще стига времето и съответно резултатите ще паднат. Аз имам огромно желание за учене и имам дори отлични оценки на изпити, бих искал да ги запазя такива, но ако все пак ми падне успеха, следва ли от това, че НЕ МОГА да взема професия, и изобщо какво следва, ако вземам изпитите БЕЗ ОТЛИЧИЕ? Ще се взема ли някакъв документ, дори да не съм отличник или каква по принцип е идеята на екипа на Софтуни по този проблем! Благодаря много!
Благодаря за пълния и голям отговор! По принцип си прав, но е добре човек да има нещо реално като сертификат, защото не сме вързани само за България...Иначе и аз разбрах, колко нищо не знам, макар че имам малко опит в тази сфера. Аз не съм тук за хартийки, не знам защо така остана впечатление, но след като ги има, обичам да съм максималист и да се боря докрай, ако ще имам полза после от тях, нека има. Иначе за България сте прави, може би няма нужда, но нали уж сме европейци, може пък там да имаме реализация.
Като цяло съм съгласен с мнението ти, но има една огромна разлика, на работа имаш сроковое да направиш нещо, което ти вече умееш. Тук сроковете са да научиш нещо ново и да го прилагаш. Аз мисля че сроковета са твърде малки за начинаещите (като мен). Всеки сам си прави изводите, но нови неща има във всеки курс до сега и те са в последната тема. Тази последна тема, която хората с малко опит най-вероятно дори и пропускат за да се подготвят за изпита, който се провежда до 3-5дни след нея.