Loading...
davichonov365 avatar davichonov365 127 Точки

Нов формат за изпита по Programming Fundamentals 23.10.2016 !!!!

Колеги ,. само аз ли не съм съгласен с новия формат на изпита или има и други :

1.Изпита започва в 9.00 което за хора които не са от София е малко неудобно ,. но ще стисна зъби.

2.Разделянето на изпита на две части по 3 часа и почивка между тях 30 мин,. -това определено е тъпо ,. абе вие идвате на изпит не идвате да пушите цигари и да си почивате,. 5 мин до тоалетна и 5 минути за кафе са достатъчни.

3.За по напредналите(не съм в тази група) но го виждам като проблем- човек който му се отдават задачите и може да ги реши за 1 час ,. няма смисъл после да чака 2 часа да му пуснат другите задачи-тъпо е това -има хора от ВАРНА ,. от БУРГАС трябва да пътуват.

4.Тва с преписването е наистина много тъпо- разберете че няма смисъл-Това което правите е за вас ,. като отидеш на интервю за работа няма откаде да препишеш и ще се изложиш като кифладжия/ка

Давайте мнения ,.  

Тагове:
5
Programming Basics 20/10/2016 17:11:52
Pilgrimage avatar Pilgrimage 515 Точки

Общо взето, единственото, към което имам претенции е отлагането на даването на задачите, за което чувам за пръв път.

Ако е вярно, е доста неприятно ограничение... Цялата идея да се започне с лесните задачи на изпит, е после да има повече време за по-трудните (независимо дали са трудни по принцип, или за конкретният човек).

Не, че не може да се измислят и по-гъвкави методи, но всичките са куци.

Всичко останало е просто неудобство.

1
dmaknev avatar dmaknev 49 Точки

0. Сетил си се малко късничко, само 3 дни преди изпита, дори няма време да се обсъди, камо ли да се промени нещо... Но тъй като след месец и мен вероятно ме чака същото, да си кажа мнението и аз, не че някой ще се съобрази ;)

1. Дори да живеех в университета 9 сутринта пак щеше да ми е максимално неудобно...(А аз съм на 2-3 часа път, което значи че ще трябва да стана в 4-5 сутринта за да съм на време за изпита, а от това следва че е по-добре въобще да не си лягам... поради което ще съм на изпит с 50% КПД) Но живеейки в общество с преобладаващо присъствие на дневни биороботи, няма друг начин всъщност... Искам да кажа че под 5 души ще искаме да е следобяд или вечер, а 100-200 ще са ОК за 9, половината от които дори ще настояват, така че... Мнозинството печели.

2. Я, аз бях разбрал че имаме само 4 часа за 6 задачи, което не съм убеден че е достатъчно...(понякога само 1 час ти стига, друг път и 5 са малко...) Така че всеки вариант който удължава времето го приветствам! И какво като наркоманите ще пушат през почивката, ти можеш да се поразтъпчеш или да ползваш и нея за задачите!

3. Да, тук съм напълно съгласен с теб, това вече наистина е много тъпо... Но освен че вероятно има хора които могат да решат всички задачи в рамките на първата половина, напреднали или не, може да имат нужда от повече време за вторите задачи отколкото за първите. Какво наистина да правя в този интервал от време, освен да си доспя може би? Или да подсказвам :P (а секс може ли да правим?)

4. Какво значи преписване? Аз ако намеря готов код на нещо в нета, ще си ползвам него, което е и позволено всъщност. Защо да преписвам от по не надеждния източник седнал на близо, който вероятно също за сефте решава подобна задача? Ти утре докато си на работа и имаш проект със срок и някой вече преди теб се е пънал с месеци за конкретен модул от проблема, какъв е смисъла да губиш време и средства да откриваш топлата вода на ново?(освен в случаите когато можеш да го напишеш по-бързо отколкото да го намериш готово[моят случай мисля е такъв...{иначе и гордоста ми пречи да препиша}])

5. Може ли линкове за новия и стария формат, че не съм запознат в детайли с нитоедин от двата?

0

Не съм се сетил късно -това се казва вчера ,. просто днес гледах видеото ,. никой не е казвал че ще има преформат на изпита!!

Е ще го напиша накратко как ще е:

Пърите 3 часа се дават 2 задачи,. следва 30 мин почивка и след това следващите 3 часа другите 2 задачи

в часовете които решаваш може да излиза само по един до WC (при положение че сме 200 човека в залата)

0
20/10/2016 18:03:49

Аха, значи и ви поставят пред свършен факт, кофти наистина...

0
MiroX avatar MiroX 0 Точки

Извинявайте колеги, но ми се струва че имате някаква грешка - задачите в изпитите по принцип са 6, а часовете за решаване са 4. От вашите коментари изглежда че цифрите са обърнати. Според мен наистина е по-добре да ти дадат всички задачи в началото на изпита, за да използваш цялото време по свое осмотрение. А относно колективните работи съм много против - това е изпит и не е правилно хора, които не са подготвени да получават помощ при положение, че други са седяли много нощи да гледат видеа и да пишат код...  

0
fiherLuci avatar fiherLuci 225 Точки

Окей...тъпо е. Съгласих се. Сега ако искаш да се промени дай предложение как по друг начин да хванат преписвачите. Идеята ми е, че това са измислили от СофтУни ...ако им кажеш "не искам това" то оставаш на тях да измислят нещо друго ...еми ако можеше и ставаше така то щеше да има нещо друго измислено. Решението? Кажи, че има проблем и дай алтернатива.

0

Какво решение искаш ,. да не сме в пети клас на класна работа, .аз съм на 32 години ,. не смятам че да шмекеруваш на дребно има смисъл,. ясно е че повечето студенти гравитират около 18-19  г ,. и си мислят че са много хитри като препишеш на изпита,. ОК мисленето е такова,.. и аз съм бил на 18 и аз съм преписвал от пищови ,. Но има и големи хора тук, които смятат тези мерки за малко смешни .Никой не ни е търсил мнението и затова сигурно никой не се е изказал,... Но затова е форума да си кажем приказката

5
20/10/2016 17:36:41

Аз пък съм на 33, но до сега нито веднъж не съм преписвал, нито на 18, нито когато и да било... Не мисля че възрастта е определяща за това... Статистиката сочи, че 9 от 10 са боклуци (извинете исках да кажа "имат склонността да лъжат") още от невръстна предучилищна възраст, но е ново за мен да науча, че има такива които са се поправили с възрастта... А си мислех че личността и интелекта се изграждат максимум до 15 и след това има само регрес, явно съм грешал ;)

Но си остава проблемът, че 90% от хората имат склонност да мамят... Само не разбирам коя от тези мерки ще попречи на това?! Разделянето на задачите как пречи да препишеш?!

0
ionkoto avatar ionkoto 23 Точки

Аз ли нещо пропуснах, че не ми стана ясно как точно ще хванат преписвачите с този нов формат? Това някакви хора да обсъждат задачите на по цигара отвън, извинявайте, но не е преписване. Дори да ти дам идея как да решиш задачата, ти ако не можеш да я напишеш, аз няма да ти я напиша в почивката. В крайна сметка това не е олимпиада. Някой ден като си на работа и имаш проблем, сигурно ще можеш да се допиташ до колегите си? За мен проблемът на изпитите (и по-конкретно на този миналата неделя - JS Fundamentals) е контролът в залата. Ясно, че няма как 200 човека да ни следят изкъсо, но до мен имаше 2ма наглеци, които 6 часа решаваха екипно задачите (и пак изкараха около 250 точки). Те не спряха да си говорят на глас, да обсъждат, да си предлагат..буквално решаваха задачите заедно. Мен не ме интересува другите хора колко ще изкарат на изпита, но тези специално ми пречеха. Ако искат да излязат навън да си обсъждат задачите нямам нищо против. Но си мисля, че в залата все някой би трябвало да им направи забележка. А не така наречения "квестор" или "асистент" да си седи 6 часа на столчето и да си бърка в носа. Съгласете се, че който иска да преписва това си е изцяло негова работа и винаги ще намери начин, стига да не пречи на останалите. Да не говорим, че на въпросния изпит можех изобщо да не идвам и да си го решавам от вкъщи с някой приятел хакер, само трябваше някой да ми прати паролата за Judge-а или просто да пратя някой да отиде вместо мен..еми тва е проблемът, върху който трябва да поработят, а не почивките.

3
Maria_ls avatar Maria_ls 383 Точки

Това сериозно ли са го казали?

Аз само за това да ми дадат втората половина задачи след 3-я час не съм съгласна. Още повече, че "по-лесните задачи" е много относително, тъй като за един лесни са масиви и листове, а се зори на речници и регекси, за друг речници, за трети регекси, за четвърти пък единствено първата задача.... Кой ще определи кои са "лесните задачи"?

И какво значи "преписване" на изпит по програмиране? Не можеш просто да копнеш на другарчето кода и да се мислиш за голямата работа, щото най-малкото ще ви хванат, още повече, че всеки си прилага различна логика и подход към определена задача, и най-малкото не винаги е приложимо да препишеш нещо от нечий чужд код и успешно да го приложиш в твоя. А също така си е за теб - никой не те задължава да се явяваш на изпит като не се чувстваш подготвен, после ти ще се излагаш като отидеш някъде, че не можеш един прост алгоритъм да съставиш, а си минал изпит на същата тема със сертификат.

1
20/10/2016 18:19:28

Е определено не си правя вятър на пръстите ,. погледни  това видео и ще разбереш всичко ,. в началото се обяснява всичко

Е преписват си,. излизат да пушат уж и си прехвърлят кода на телефона,. начини има много но няма никакъв смисъл,. всичко е безмислено ,.. не си в държавен университет и да драпаш за няква диплома,. тука или го можеш или не 

1
20/10/2016 18:45:28
KonstantinLupov avatar KonstantinLupov 34 Точки

Току-що видях видеото... Това е адски разочароващо от тяхна страна. Защо просто не махнат почивката за пушене и пиене на кафе, а оставят тази хората да излизат по 1 до тоалетна? Ние отиваме на изпит, не да пием кафе и да пушим. Разочароващо. А защо пък не сложат квестор извън залите? Има много по-разумни решения.. Това да решиш първите 2 задачи за 1 час и да стоиш пред компютъра 2 часа е... както и да е.

2
Maria_ls avatar Maria_ls 383 Точки

Точно!!!

Щеше да е хубаво поне да дадат възможност на тези, които искат да не почиват да си решават задачките без прекъсване, щото има и варианта след като си дремал часове да чакаш другите две задачи, трите часа да не ти стигнат за тях

2
20/10/2016 19:01:43
Militsa.K avatar Militsa.K 0 Точки

Адски е неудобно е това. Разбирам, че искат да намалят преписването- все пак, ако излязат голям брой неподготвени кадри, това ще срине името на СофтУни. Но мисля, по-добре би било ситото да дойде от проектите, а не от изпити. С много смесени чувства съм- избрах да се подготвям тук, защото липсват рестрикциите на университетите, което го прави много удобно за работещи. С тези нови неща става много неудобно за всички- най-вече за работещите, които пътуваме за изпита... :/

За мен решението е просто- повече проекти и защити :)

0
kalinamomkova avatar kalinamomkova 26 Точки

Слава богу не съм на изпит в Неделя, но ако това се въведе за постоянно ще е изключитено глупаво според мен. Може би съм единствения пушач, който е прочел темата, но идеята да мога да пуша след като са минали 3 часа от изпита изобщо не ми изглежда удачна (освен ако тоалетната не стане пушалня). Ако се говори за преписване един човек може да мине и през тоалетната и там да остави решение на задача (честа практика още от училище) и някой друг, който знае къде да го търси да си го вземе. Трябва ли за това всички да страдаме и да пушим по график или ако сме си решили всички задачи да чакаме като идиоти да минат n часа, за да може да си приключим изпита и да си загубим целия ден? А какво става, ако след 4 часа сме се сетли за решението на задача от предишните 3 часа? Ако става въпрос за преписване могат да се изпращат решения и на телефона, чувала съм че има и часовници на които може да се изпраща информация. Преписвачите винаги са били много кретивни хора. Защо трябва да страдаме всички останали, които нямаме никаква вина?

0
Kristianchooy avatar Kristianchooy 59 Точки

мисля че единственият недостатък на това ново въведение е че ако не се сетиш нещо през първите 3 часа, после няма връщане ... 

2
a.voivodov avatar a.voivodov 21 Точки

Така е

0

Най-после разбрах каква е идеята на разцепването на изпита... Сериозно, първоначално дори не ми хрумна, че това може да е мярка против преписване...

Е сори, ама така няма да ме хванете, имам имплантиран чип директно в мозъчната кора и така ми пращат решенията! На всичкото отгоре е на биологична основа този чип и никакви скенери и детектори не могат да го засекат като чуждо тяло, понеже е специално разработен за мен, от клетки с мое ДНК...

Сега сериозно! КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВАМ ДА МИ СЕ ЦЕПИ ИЗПИТА заради наркоманите които искат да пушат, да си носят някакви други дроги и да си ги вливат венозно през час, като не могат да издържат без да си вземат дозата... Даже пикльовците и те да си носят катетри и памперси...(не е жега, няма нужда да изпиваш по 10 литра по време на изпита, нали?)

0
morski77 avatar morski77 137 Точки

Колега,темата която си задал е много добра - само да кажа по темата с преписвачите,че никой никога няма да оправи някой,ако той не иска да се оправи.

Аз съм не на 32,а вече на 38 години - работя в нелоша фирма с нелоша заплата и все още искам да развивам  най-вече себе си с нещо различно,което ми харесва.Имам хубав техникум,висше и след това в друга насока полувисше и мога да кажа,че не съм преписвал и няма да си го позволя,ако не е животоспасяващо(повече заплата примерноsmiley).Ходил съм на изпит,когато мисля че мога да изкарам поне добър,а оттам оценката ми е била от 3 до 5 обикновенно.По този повод няма да дойда и на този изпит,защото просто не се чуствам готов,а ще ходя направо на поправка.

Избрал съм Софтуни,защото се опитват  да правят нещо по-добро,макар и в движение и темпото и промяната в учебните плановете да не ми харесва особенно е поне към по-добро в повечето случаи.

И конкретно за проблемите,че предисловието стана доста дълго:

1. И за хората,които са от София в 9 часа си е проблем по ред причини(естествено не визирам всички).

2. 30 мин си е обедна почивка,ако ти си дошъл на изпит ти трябват цигара и кафе за 5 мин на 2 часа примерно.За други случаи си има ресторанти,заведения и т.н.

По този повод трябва наистина да се пуска по един човек,когато някой има нужда за 5 мин.,без да има почивки

3. Който може да свърши за 1-2 часа да си ходи.

4.Преписването го коментирах,но наистина е гадно да имаш 3,а някой да копирал нещо и да има оценка от рода на 5 или 6 .

В крайна сметка пускането по един човек и контрол околко тоалетните и изходите не е никак лошо решение.

Успех на изпита на всички,които са положили усилия.

0

Колега ,. ела и се пробвай на изпита ,. поправката се плаща !!!!

0
morski77 avatar morski77 137 Точки

Няма смисъл както казах да ходя,може и да реша една задача-ама това не ме устройва.

1
WifiAvivi avatar WifiAvivi 151 Точки

Най-лошото, от което всички сме потърпевши, е че СофтУни лакатуши и до ден днешен не е установил една работеща програма по която да се върви. Непрекъснато има промени, подобрения, а понякога и предобряния. Обаче да влезем в положение, да движиш една такава институция никак не е лесно.

2
StanimirStankov avatar StanimirStankov 18 Точки

Каквото и да направят от ръководството на SoftUni винаги ще има недоволни. Това е опит да се подобрят нещата и ако се окаже неуспешен ще се търси друго решение. За утре това са условията и на който не му изнася да не се явява на изпит. Може на поправителния да има пуш пауза с безплатно кафе.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.