[HQC - Exam 07.02.2016] Впечатления и коментари
Как ви се стори изпита?
След като разгледах и забутаните тестове и решението съм убеден, че нямаше как да направим всичко, което се изисква от нас. Имаше прекалено много неща за рефакториране, доста повече бъгове и завъртяни случаи, които изяждат супер много от времето в сравнение с предишни изпити, а нулевите тестове бяха много "готини". Вкъщи си погледнах първият нормален тест, промених само една стойност от 1 на 2 и изкарах 6 точки дори без да ми минават нулевите. В началото на изпита ни казаха, че нулевите покривали доста неща и били добре направени, но до колкото разбирам май изобщо не са били.
Здраве да е, ще се видим на поправката като ще се надяваме изпита да е по-съсредоточен върху КПК курса и да е съобразен с времето което имаме. :)
Много благодаря за изчерпателния отговор, Ванка :) И на мен не ми стигна времето за да довърша изпита, за жалост. Наистина ми трябва още много опит и много решаване на задачи. Бих се радвал, ако хората, които се събират да решават задачи в СофтУни си кажат, за да можем да се станем по-голяма група. Мисля, че бихме могли да си помогнем взаимно.
Изпита беше супер яката бомба със закъснител! :D
Честно казано с reflection щеше да ми е по-лесно да се ориентирам из кода - даже бях свикнал от примерните изпити!! :))
Не успях и аз да направя всичко - най-големият файл ми е Dictionary-то на базата и прекалено МНОГО време инвестирано във валидации, които бяха супер тънки (trim:)))) , но беше яко предизвикателство, дори със после даденият примерен solution + tests!
Това което Иван е писал, сякаш описва битката при Перперикон и маса хора са тръгнали напосоки в мелето, вместо да правим което са ни учили :))))
Объркванията са от няколко неща :
1) Толкова сплескан и обемен код не сме срещали за рефакториране (Bangalore / Chepelare са перфе!)
2) Reflection -> Command / SwitchCase
3) Уникални стойности!! :)) Ама кой да се сети че уникално име е Model+Manufacturer! :)))
4) Тънките моменти за валидации на вход (от ООП до сега май не сме правили толкова валидации на входните данни, КПК anyone?) :))))
Супер изпит! Натрихa ни носовете малко :))
Поздрави,
Владо
Страхотен отговор!
Благодаря ти, Ванка, че си отделил време да го напишеш, че и хубаво да го напишеш : )